6 voordelen van een notitieblok op een rijtje

voordelen notitieblok

Het schrijven van belangrijke zaken kan veel voordelen met zich meebrengen. Maar wat zijn de voordelen van notitieblok? Het kan bijvoorbeeld vrij gemakkelijk zijn wanneer je informatie wilt noteren voor latere zorg. Of wanneer je iets wilt onthouden wat écht belangrijk is? Hierover gaan wij je in dit artikel vertellen, zodat jij altijd een notitieblok bij de hand hebt. Of misschien zelf wel eentje gaat aanschaffen. Hieronder lees je meer over de voordelen van een notitieblok:

1: Voordelen van een notieblok je onthoudt meer informatie

Op het moment, dat je informatie gaat noteren in een notitieblok. Zul je het beter en sneller kunnen onthouden. Want je hersenen slaan de in informatie dan beter op. Aangezien er in je hersenen dan wat gebeurt. Als we het dan hebben over voordelen van een notitieblok, is dit er zeker eentje. Je slaat iets immers op en je hebt ook nog zwart-op-wit staan, oftewel een zekere win-winsituatie.

2: Het zorgt voor stressvermindering

Spoken er veel gedachtes door je hoofd? Schrijf het eens van je af in een gepersonaliseerd notitieboekje, dat is ook voordelen van een notitieblok. Je kunt hierdoor dus alle emoties goed van je afschrijven. Wat je hoofd al zeker stukken leger gaat maken.

Waardoor je uiteindelijk hopelijk wat meer rust in je hoofd mag vinden, dus probeer het eens uit!

3: Voordelen van een notitieblok het vergroot je denkkracht

Stel je gaat een avondjestappen je hebt een aantal leuk mensen ontmoet en je weet waarschijnlijk wel wie ze waren. Maar als je dan ineens moet gaan nadenken, over wat ze exact aan hadden? Dan wordt het verhaal al wat lastiger.

Aangezien je hersenen veel kunnen onthouden, maar lange na niet alles. Dus door belangrijke zaken te noteren blijft het langer hangen. En vergroot je daarmee ook nog eens je denkvermogen.

4: Je raakt goede ideeën niet meer kwijt!

Stel je ligt te slapen en je schrikt ineens wakker: Je hebt een super goede ingeving op gedaan van een bepaalde situatie in je leven, of misschien wel voor iets succesvols? Schrijf het dan per direct op! Zo kun je beter je gedachten controleren en ze dus ook zo behouden.

Zeker wanneer ze in zekere zin van pus kunnen komen. Het opschrijven, is dus mega belangrijk.

5: Voordelen van notitieblok het ene idee zorgt vaak voor mee

Wanneer je dingen opschrijft kan het zijn, dat je ineens een link legt tussen bepaalde onderwerpen. Een idee wat je had, over hoe je iets in je leven kunt aanpakken?

Wanneer je zaken, dus opschrijft kun je beter verbanden gaan leggen. En dat allemaal dankzij een gepersonaliseerd notitieboekje.

6: Het zorgt voor minder afleiding

Op het moment, dat je zaken op je telefoon, laptop of pc noteert. Kan het zijn, dat je wordt afgeleid door die vele notificaties, zoals van Whatsapp, e-mail en Social media. In feite schrijf je zaken, dus offline op. Waardoor het ook beter is beveiligd en je blijft volop in je concentratie. Wat ons betreft één van de beste voordelen van notitieblok.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.