Alles over Rock en Roll kleding

Rock en Roll kleding

Rock en Roll is een muziek- en dansstijl die in de jaren 50 en jaren 60 in de Verenigde Staten op kwam. De muziekstijl is popmuziek waarin vooral veel wordt gezongen. Naast de muziek maakte ook de Rock en Roll kleding zijn opkomst. Vrouwen droegen felgekleurde jurken tot ongeveer op de knieën. De jurk stond wijd uit van onderen en van boven was de jurk strak. Mannen droegen voornamelijk schreeuwerige pakken en opvallende blouses.

Vaak werd er ook een stropdas gedragen. De Rock en Roll kleding is een waar begrip binnen de modewereld. Het is heel eigen en kenmerken. In deze blog vertellen we je graag alles over Rock en Roll kleding.

Wat is Rock en Roll precies?  

Zoals je al eerder kon lezen speelt Rock en Roll zich af in de jaren 50. Het is een combinatie van boogiewoogie, blues, swing en country. Eén van de bekendste zangers is natuurlijk Elvis Presley. Naast Elvis waren Cuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Fats Domino en Bill Haley die muziek op de kaart zetten. De nummer gaan veel over zaken waar de jeugd zicht mee bezighoudt. En waarvan ouders destijds liever niet teveel over wouden horen. Rock en Roll nummers kunnen gaan over school, liefde, seks en uitgaan. De muziek gaf jongeren de mogelijkheid om zich te verzetten tegen de heersende normen en waarden.

Er kwam al snel een eigen subcultuur voor de jeugd die meer was dan alleen muziek. De tieners van de jaren 50 hadden nog weinig financiële verantwoordelijkheden en dus konden ze meer uitgeven en zich vermaken. Er ontstaat een subcultuur met eigen haardracht (vetkuiven en voor vrouwen lang krullend haar) , Rock en Roll kleding, auto’s, frisdrank, platenspelers, films en boeken. Een tijd met dus geheel eigen ideeën, trends en kledingstijl.

Rock en Roll kleding voor vrouwen en mannen

Ondanks dat de Rock en Roll enige tijd geleden zich afspeelde, wordt vandaag de dag nog steeds Rock en Roll kleding gedragen. De kleding bij vrouwen bestaat uit jurken met een strakke bovenkant en wijde onderkant. De jurken hebben opvallende prints. Korte, strakke tops met een ronde hals of V-hals waren en zijn nog steeds helemaal in. Mannen droegen kleding waarbij ze eruit zagen als artiesten. Echter is de spijkerbroek, met wit T-shirt en het zwarte leren jack een veel gedragen combinatie in de Rock en Roll tijd, maar tegenwoordig kan dit nog steeds gedragen worden. De overhemden met ruche zijn ook nog steeds populair. Rock en Roll kleding kun je dus weer helemaal terughalen.

Ga terug in de tijd Heel veel mensen vinden de tijd van ‘’toen’’ leuker dan nu. Vaak wordt er ook wel eens gezegd: vroeger was alles leuker. Met de juiste kleding kun je even terug gaan naar die tijd die je zo fijn vond. Denk aan de Rock en Roll kleding, maar je kunt natuurlijk ook terug gaan naar de tijd met retro kleding. Het is tenslotte tegenwoordig helemaal hip om even terug in de tijd te gaan. Met kleding is dat al een eerste grote stap.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.