Alles wat u moet weten over PVC vloeren

Alles wat u moet weten over PVC vloeren

PVC vloeren zijn een soort vinyl vloeren die gemaakt zijn van polyvinylchloride (PVC) en een slijtlaag hebben die beschermt tegen krassen, slijtage en vlekken. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en het is ook waterdicht, waardoor het een ideale keuze is voor ruimtes die gevoelig zijn voor vocht, zoals badkamers en keukens. PVC vloeren zijn ook duurzaam en kunnen met de juiste zorg en onderhoud vele jaren meegaan.

Hoe worden PVC vloeren gemaakt?

PVC vloeren worden gemaakt door polyvinylchloride (PVC) hars te combineren met andere ingrediënten, zoals weekmakers, stabilisatoren, vulstoffen en pigmenten. Het mengsel wordt vervolgens verhit tot het een plooibare massa wordt die tot platen of tegels kan worden gevormd.

Zodra het PVC-mengsel is afgekoeld, wordt het in platen of tegels van de gewenste grootte en vorm gesneden. De platen of tegels worden dan op een steunmateriaal geplaatst, zoals vilt of glasvezel, dat helpt om de vloerbedekking te stabiliseren en voorkomt dat deze te veel uitzet of inkrimpt bij veranderingen in temperatuur of vochtigheid.

Wat zijn de voordelen van PVC vloeren?

Er zijn veel voordelen aan het kiezen van PVC vloeren ten opzichte van andere soorten vloermaterialen, zoals keramische tegels of hardhout. Enkele voordelen van PVC vloeren zijn

– Waterdicht – PVC vloeren zijn volledig waterdicht, waardoor het een ideale keuze is voor ruimtes die gevoelig zijn voor vocht, zoals badkamers en keukens.

– Duurzaam – PVC vloeren zijn zeer duurzaam en kunnen met de juiste zorg en onderhoud vele jaren meegaan.

– Gemakkelijk te installeren – PVC vloeren zijn verkrijgbaar in zowel plaat- als tegelvorm, waardoor ze relatief gemakkelijk te installeren zijn. In de meeste gevallen kunnen PVC-vloeren direct over bestaande vloeren worden gelegd zonder dat de ondervloer extra moet worden voorbereid.

– Gemakkelijk schoon te maken – PVC vloeren zijn zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig vegen en dweilen zorgt ervoor dat uw vloer er jarenlang als nieuw uitziet.

– Bestand tegen vlekken – PVC vloeren zijn bestand tegen de meeste huishoudelijke vlekken, zoals koffie, thee, rode wijn en vet.

PVC vloeren zijn een uitstekende keuze voor zowel residentiële als commerciële toepassingen dankzij hun duurzaamheid, eenvoudig onderhoud, waterdichtheid en vlekbestendigheid. Als u op zoek bent naar een nieuw type vloer dat bestand is tegen intensief verkeer en vele jaren meegaat, dan is PVC wellicht het juiste materiaal voor u.

Bron: www.martijndewitvloeren.nl

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.