Bedrijfskleding kopen? Let hier op!

Bedrijfskleding kopen

Wanneer er aan bedrijfskleding wordt gedacht wordt er vaak aan bijvoorbeeld een pak gedacht. Dus een pantalon met overhemd en jasje. Echter dragen ook horeca medewerkers bedrijfskleding. Hierbij kan je denken aan een blouse, t-shirt maar ook bijvoorbeeld een sloof. Het kan lastig zijn om de juiste bedrijfskleding te vinden. Er is namelijk een erg groot aanbod waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel benoemen we een aantal punten waar je op kan letten bij het uitkiezen van bedrijfskleding.

Comfortabel

Omdat er gewerkt moet worden in de bedrijfskleding is het erg belangrijk dat de kleding comfortabel zit. Voornamelijk de serveersters en obers lopen veel. Hierdoor is het fijn als zij goed vrij kunnen bewegen en de kleding comfortabel zit. Je kan er bijvoorbeeld op letten dat de kleding nauw aansluitend is, maar ook weer niet te strak. Verschillende maten aanschaffen is altijd verstandig omdat je verschillende mensen in dienst hebt.

Geschikt voor in de keuken

Het personeel dat in de keuken werkt zal andere kleding dragen dan het personeel in het restaurant zelf. Veel apparatuur voor de horeca wordt warm waardoor het in de zomer erg warm en benauwd kan worden in de keuken. Hierom is het van belang dat de kleding luchtig is en goed ademt. Het is natuurlijk niet fijn voor jezelf maar ook niet voor de gasten als je aan het zweten bent tijdens het werken.

Bijpassend

Uiteraard heb je specifiek meubilair in jouw restaurant of café dat bij elkaar past. Om zo veel mogelijk een eenheid te creëren staat het mooi om ook de bedrijfskleding van het personeel hierop af te stemmen. Dit kan je doen op basis van kleuren, maar ook op basis van soort kleding. Een blouse of een t-shirt zorgen al voor een hele andere indruk. Kies dus altijd wat past bij jouw onderneming. Tevens moeten de gasten het personeel kunnen herkennen. Waarschijnlijk is dit niet zo heel moeilijk maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een logo te laten borduren of drukken op een shirt, blouse, sloof of broek.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.