De juiste dresscode

De juiste dresscode

Er zijn verschillende dresscodes, ook wel kledingvoorschrift genaamd, voor feesten en andere officiële gelegenheden. Als er sprake is van een bepaald kledingvoorschrift staat dit meestal op de uitnodiging vermeld. Er zijn natuurlijk de casual feesten waar je met de meeste kledingkeuzes wel wegkomt. Het wordt al wat lastiger als er ‘black tie’ op de uitnodiging staat, want wat trek je dan aan? Het is wel belangrijk om te weten wat er met welke dresscode bedoeld wordt. En dit geldt niet alleen voor de dames, maar ook voor de heren. Ook voor hen geldt dat bij ieder kledingvoorschrift een bepaalde kledingkeuze hoort.

De meest voorkomende dresscodes, aflopend van formeel naar informeel zijn: white tie, black tie, tenue de ville, pak, en casual. Een van deze termen kun je dus tegenkomen op de uitnodiging voor een feest of andere gelegenheid. Iedere dresscode vraagt om een andere kledingkeuze en het is belangrijk je hier aan te houden. Je wilt natuurlijk niet op het feest komen en merken dat je buiten de boot valt. Weten wat je wel en niet aan kan doen is dan van groot belang. Een bekend fenomeen is casual Friday, waarbij men op kantoor geen pak draagt, maar wat minder formele kleding.

Tip: Tommy Hilfiger ondergoed – Gratis verzending en retour

Op internet is er gelukkig veel informatie vinden over de verschillende kledingvoorschriften en welke kleding daar precies bij hoort. Als je het niet precies weet kun je het online opzoeken. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je op het feest verschijnt. Er zijn ook gespecialiseerde kledingwinkels waar je terecht kunt voor advies. Het handige daarvan is dat je er ook vaak meteen kostuums en galajurken kunt huren. Als je bijvoorbeeld maar één keer een kostuum nodig hebt, is dat een goede mogelijkheid. Je hoeft dan niet meteen een duur kostuum of pak aan te schaffen. Dat is zonde van je geld. Als je wel regelmatig een feest hebt, maar je vind het leuk om af te wisselen, dan is het huren van kleding ook een goede optie.

Uitgelicht: Calvin Klein ondergoed – Gratis verzending en retour

Een leuke variant op een feest met een dresscode is een gemaskerd bal. Alle aanwezigen dragen dan een masker zodat je niet kan zien wie het is. In films zie je dit nog wel eens. De gasten zijn (zogenaamd) onherkenbaar en het schept vaak een spannende en mysterieuze sfeer. Het is een bijzondere en onderscheidende manier van feestvieren.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.