De voordelen van een sjaal van alpacawol

voordelen sjaal alpacawol

We naderen het einde van de winter maar het is nog flink koud buiten. Onze sjaals en handschoenen kunnen nog niet worden opgeborgen in de kast. Dit geldt zeker voor sjaals van alpacawol, deze kun je namelijk zowel in de winter als zomer dragen. Door de holle vezel van alpacawol werkt de stof in de winter isolerend en in de zomer verkoelend. Ideaal! Ben je benieuwd naar de andere voordelen van alpacawol? Lees dan snel verder!

Alpacawol: een hypoallergene stof

Naasthet feit dat je een sjaal van alpacawol het hele jaar door kunt dragen, is de stof ook nog eens hypoallergeen. Dit betekent dat de stof niet kriebelt en prikt aan je huid. Veel mensen zijn allergisch voor schapenwol of vinden dit kriebelen en niet fijn zitten. Voor een groot deel van hen geldt dat ze dit niet ervaren bij alpacawol. Doordat alpacawol geen lanoline bevat en een pure gladde vezel heeft, is de stof erg zacht en zul je geen last hebben van jeuk of irritatie als je de sjaal draagt.

Alpacawol stoot water en vuil af

Kun jij jezelf soms wel voor je hoofd slaan als je weer eens een vlek op je nieuwe trui of broek hebt gemaakt? Dan is een sjaal van alpacawol iets voor jou! Alpacawol is namelijk van nature water- en vuilafstotend en daardoor bestand tegen regen, chocola of rode wijn. Doordat alpaca’s op grote hoogte leven, is hun vacht gewend aan extreme situaties. Hierdoor kan de alpacawol zichzelf reinigen en werkt het afstotend voor ongewenste stoffen van buitenaf.

Heerlijk warm en zacht

Tot slot is alpacawol ook gewoon heel lekker zacht en warm! Alpacawol is een unieke wolsoort en door de holle vezel vrijwel net zo zacht als zijde. Een sjaal van alpacawol is dan ook heel comfortabel om te dragen. Draag de sjaal in de winter om je nek geknoopt voor extra warmte of in de zomer gedrapeerd over je schouders tegen de zon.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.