Een badjas voor baby is om deze redenen onmisbaar

badjas voor baby

Als je in verwachting bent, heb je vast ook een handige uitzetlijst gehad. Allerlei handige spullen om jou en je kindje een goede start te geven. Op steeds meer van deze lijsten staat ook een baby badjas. Baby’s hebben nog moeite om zichzelf op temperatuur te houden. Vandaar dat er in het begin ook kruiken in het babybedje nodig zijn. En de thermometer heb je ook dagelijks nodig in de eerste dagen.

Wat daarnaast helpt in het warm houden, is een lekker zacht badjasje voor je baby. Als je kindje in bad is geweest, is het handig om snel een baby badjas om te slaan. Zo is de overgang van bad naar aankleden minder groot. Baby badjassen zijn er in alle soorten. Vaak is een baby badjas gemaakt van katoen, maar ze komen ook in fleece stof voor.

Wanneer gebruik je een baby badjas

Iedere ouder komt met regelmaat bij het consultatiebureau. Daar wordt je kindje gemeten en gewogen. Daarna wil de jeugdverpleegkundige of je arts jullie zien. In de tussentijd mag je baby niet aangekleed worden. Een baby badjas helpt om dan je kindje warm te houden. Verder is het makkelijk voor de dokter wat de controles betreft. Er hoeven geen kleren voor uit: slechts even de badjas laten zakken om de longen zo te beluisteren. Ook voor jongenskleding heb je mooie  jongensbadjassen.

Naast het consultatiebureau kan het zijn dat je met je kindje naar het ziekenhuis moet. Dat werkt hetzelfde als op het consultatiebureau. Ook hier is het na het wegen en meten niet zo dat de kleren aan kunnen. Als je wacht op de arts is het fijn om een baby badjas aan te doen bij je kindje. En zeker als de wachttijd op kan lopen, is warm blijven van belang.

Verder is een baby badjas ideaal als je naar het zwembad gaat. Uit het zwembad zo hup de badjas over de zwembroek of het badpak heen. Vooral als kinderen uit het water komen, koelen ze snel af. Dep de huid eerst droog met een hydrofiele doek. Het is aan te raden de baby badjas standaard in de verzorgingstas mee te nemen.

Hoe ziet een baby badjas eruit?

In principe is een baby badjas hetzelfde als een badjas voor volwassenen. Ze verschillen in:

  • wel / geencapuchon
  • soort stof
  • print
  • wel/geen band om de badjas
  • merk
  • prijsklasse
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.