Haarspeldjes, elke vrouw haar beste vriend

Haarspeldjes

Haarsieraden zijn al lange tijd erg populair. Deze kleine accessoires hebben namelijk niet enkel een goed nut maar zien er vaak ook erg lief en vrolijk uit.

Naast het in bedwang houden van je haren kun je haarspeldjes ook gebruiken om je paardenstaart zogezegd ‘up te graden’. `Girlscene`(www.girlscene.nl) legt ons uit hoe je dit precies doet: Je pakt een dun plukje haar van de onderkant en draait dit om de aanzet heen. Vervolgens zet je met een kleine schuifspeld dit plukje aan de onderkant van het elastiek vast.

Haarspeldjes vastzetten

Ondanks de vele voordelen is voor velen het feit dat haarspeldjes al snel uit het haar kunnen zakken een klein nadeel. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei verschillende soorten geribbelde haarspeldjes die gemaakt zijn uit de allerfijnste stoffen wat ertoe lijdt dat deze niet glijden en het haar niet afbreken.

Tip: Haarsieraden | Leuke, mooie haar sieraden kopen online (o.a. voor bruiloft)

Als je echter toch voor goedkope haarspeldjes gekozen hebt, dan zijn er nog een aantal andere manieren om ervoor te zorgen dat deze minder schuiven, namelijk:

Gebruik droogshampoo

Mensen die erg glad haar hebben kunnen een likje droogshampoo spuiten op de plek waar ze het speldje willen plaatsen. Veel beter dan haarlak!

Maak gebruik van de ribbels

Door het geribbelde deel van  de haarspeld tegen de hoofdhuid aan te plaatsen heb je veel meer grip. Aangezien maar erg weinig mensen deze tip kennen, is het dan ook niet te verwonderen dat schuifspeldjes bij iedereen zo snel uit het haar schuiven.

Kriskras

Wanneer je twee speldjes over elkaar schuift als een `X`kun je er zeker van zijn dat de schuifspelden op hun plaats zullen blijven zitten.

Soorten haarspeldjes

Nu je weet hoe je haarspeldjes moet hanteren, is de volgende stap natuurlijk het uitkiezen van jouw type haarspeldjes.

Het aanbod aan haarspeldjes is oneindig groot en het ene sieraad is natuurlijk nog mooier dan het ander. Hieronder stellen we je enkele van de vele verschillende soorten haarspeldjes voor:

Klik-klak haarspeldjes

Deze haarspeldjes zijn naast de schuifspeldjes één van de meest voorkomende soorten haarspelden en maken, zoals de naam al doet vermoeden, een klik-klakkend geluid bij het sluiten en openen.

Alligator haarspeldjes

Volgens `Leuke speldjes`(www.leukespeldjes.nl) zijn alligator haarspeldjes clipjes met fijne tanden die ervoor zorgen dat de speldjes goed blijven zitten in elk haartype.

Uitgelicht: Haarbanden online shop | Haarband Goedkoop Online Kopen

Schuifspeldjes

Schuifspeldjes worden tegenwoordig ook wel bobby pins genoemd. De meiden bij `Girlscene`(www.girlscene.nl) zijn helemaal fan van deze handige uitvinding en benoemen het speldje tot de redder in nood op de dagen dat die vervelende plukjes haar niet op zijn plaats kunnen blijven zitten. Zoals je al kunt vermoeden zijn al deze speldjes natuurlijk in verschillende maten en kleuren beschikbaar, het aanbod is dus enorm.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.