Houd de trap veilig met anti slip tape van rubber

Houd de trap veilig met anti slip tape van rubber

Het trappenhuis is een van de meest gebruikte ruimtes in veel huizen. Dit klinkt misschien vreemd, maar het is in veel gevallende meest belopen route tussen de slaapkamers boven en het eet- en woongedeelte beneden. De meeste trappen in de Nederlandse huizen zijn gemaakt van hout. Je kan ervoor kiezen om de trap te bekleden met vloerbedekking, maar dit raakt erg snel vies en is bovendien gevoelig voor slijtage.

Er zijn dan ook veel mensen die de trap lakken of verven wat visueel gezien vaak voor het mooiste effect zorgt. Om ervoor te zorgen dat de trap wel veilig blijft, is het belangrijk dat de trap voldoende grip heeft op de tredes. Om extra grip aan te brengen op de trap is het gebruik van anti slip rubber tape een goed idee. Verkooppunt in Nederland: Antisliprubbertape.com.

Anti slip rubber is goedkoop en zorgt voor jarenlange veiligheid

De rubber strip op de trap is zeer gebruiksvriendelijk en daarnaast ook prijstechnisch een erg interessante optie. De strip is zeer eenvoudig te bevestigen en de tussenkomst van een monteur is niet nodig. De strips zijn bovendien makkelijk op maat te knippen met de hand, zodat je zelf kan kiezen op welke manier je ze op de trap wil hebben.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de tape over de volledige breedte te bevestigen of om bijvoorbeeld alleen het midden te voorzien van een strip. De zelfklevende strip zorgt ervoor dat deze jarenlang blijft zitten. Om ervoor te zorgen dat de trip zo goed mogelijk vast blijft zitten dien je er wel voor te zorgen dat de trap volledig vet- en stofvrij gemaakt is.

Een veilige trap voor kinderen met een leuning en extra grip op de treden

Een onderdeel dat het allerbelangrijkste is nog meer dan hoe de trap eruitziet, is de veiligheid op de trap. De meeste trappen zijn natuurlijk voorzien van een leuning die zorgt voor extra houvast, maar een metalen of houten trap heeft ook voldoende grip nodig op de treden om ervoor te zorgen dat je niet snel uitglijdt. Een val van de trap kan hele lelijke gevolgen hebben dus wil je dit natuurlijk ten alle tijden voorkomen, vooral wanneer je ook kinderen in huis hebt die veel van de trap gebruik maken. De antislip tape zorgt voor demping op de trap en werkt afremmend, waardoor je een stuk veiliger van de trap gebruik maakt. Het rubber materiaal zorgt daarnaast ook voor demping van het geluid.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.