Maak het fantastisch plaatje compleet

brommer

Het zou behoorlijk makkelijk moeten zijn om er goed uit te zien op een scooter, brom- of motorfiets, of niet soms? Althans, dat is wat sommige films uit Hollywood ons vertellen, met de ultieme cult klassiekers ‘Easy Rider’ en ‘Mad Max’ aan top.

De biker chicks in deze films zetten hun helm af, schudden hun fraaie haarlokken in slow motion om hen heen en kijken vervolgens naar de camera alsof ze een supermodel zijn. Hetzelfde geldt voor de stoere retro bikers die zich een weg door de film banen en er hierbij bijzonder cool uitzien.

Het kost wat moeite om er goed uit te zien op de motor

In de echte wereld kost het helaas wat meer moeite om er goed uit te zien op een motor, van wat voor soort ook. Dit kost niet alleen de benodigde tijd, geld en aandacht, maar je moet natuurlijk ook aan de wettelijke vereisten voldoen.

Om er goed op een motor uit te kunnen zien, helpt het als je hiervoor een eigen strategie hebt. Begin eerst met het aanpakken van de uitdagingen op het gebied van de juiste type helm en ga daaropvolgend verder met de rest van jouw outfit.

Vervolgens kun je doorgaan met het uitkiezen van specifieke veiligheidsuitrusting die extra beschermt en andere mogelijke fashion elementen die jou nog wat extra stijl bieden. Maak het allemaal af door wat extra kleur en persoonlijkheid aan je look toe te voegen, en jij bent dan ‘net als in de film’ klaar voor om er in stijl op uit te gaan.

De obstakels om er stijlvol op een motorfiets uit te zien

Er stijlvol op een fraai gestylde motorfiets uitzien, brengt soms enkele obstakels met zich mee, waarbij je aan het volgende zou kunnen denken:

Bij een motorkleding outfit gaat het immers veelal om de veiligheid, dus niet om mode. Dat betekent dat het al vlot praktisch is, maar niet altijd even modieus. Aangezien jij je in allerlei weersomstandigheden op jouw gemotoriseerde tweewieler kunt bevinden, moet je meestal extra kleding laagjes dragen en daarnaast speciale handschoenen plus boots.

Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om toch nog goed voor de dag te komen. We noemen 3 aandachtspunten.

1.     Motorhelm


Jouw helm is waarschijnlijk het meest vitale stuk veiligheidsuitrusting dat jij met jezelf meedraagt.
Want wat is er nou belangrijker dan je hoofd goed te beschermen? Maar omdat jouw helm daarbij aan strikte wettelijke veiligheidsnormen moet voldoen, betekent dat echt niet dat het lelijk moet zijn!
Er zijn twee manieren om een motorhelm dan ook een stuk aantrekkelijker te maken: voeg wat fijne accessoires toe zoals een prachtige zonne- of motorbril… of ga gewoon voor een prachtige helm zoals de super modieuze retro en vintage jethelmen.

2.     Motorjas


Een geweldige motorjas kan jou echt helpen je er supergoed op een motor uit te laten zien. Een mooie leren jas compenseert de lelijke veiligheidsuitrusting waar je in veel gevallen niet omheen kunt. Een mooi ontworpen leren motorjas ziet er alsook een stuk beter uit dan een willekeurig textiel jack. Het is niet alleen stijlvol, want het is evenzo zeer effectief als een goede veiligheidsuitrusting, zeker als de snelheden van de motorfiets flink omhoog gaan. Een goede kwaliteit leren motorjas levert immers rug-, schouder- en elleboogbescherming. Het biedt een dikke en betrouwbare beschermingslaag tussen jou en de weg, plus de wind op de snelweg.

3.     Motorjeans


Het is zeer verleidelijk om jouw favoriete jeans broek op jouw motor te dragen. Ze zijn namelijk lekker zacht, comfortabel en passen op de juiste plaatsen. Plus ze zien er natuurlijk goed uit… maar wat nou als jij van jouw motorfiets mocht vallen?
Als het geen special motorjeans is, dan biedt zo’n broek maar heel weinig bescherming voor je benen. Je hebt vooral bij een snellere motorfiets dan ook twee veiligheidsopties: goede motorjeans of een leren motorbroek. Beide opties werken als een prima veiligheidsuitrusting. Geen van beide zal zo comfortabel zijn als jouw favoriete jeans, dat is absoluut waar. Maar als je goed naar de diverse beschikbare modieuze modellen op zoek gaat, dan is het wel degelijk mogelijk om een exemplaar te vinden dat lekker past en jou meehelpt je er op jouw best op een motorfiets uit te laten zien.

Zo maak je met de verschillende mogelijkheden, het plaatje compleet. Rijden maar!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.