Tijgerprintjes, wel of niet doen?

jurkje

Als we aan tijgerprintjes denken dan denken we al snel aan het SBS programma “de Veerkampjes”, ondanks deze soms negatieve associatie blijven tijgerprints ongekend populair en verdwijnen ze wellicht nooit meer uit het modebeeld. Het is natuurlijk al eeuwenlang populair om een halterjurkje met tijgerprint of een panterprint te dragen (denk aan de Flintstones). We begrijpen natuurlijk dat niet iedere dame ervan houdt om kleding met een tijgerprint te dragen, maar voor degene die dat wel doen, vertellen we er graag wat meer over.

halterjurkje

Hot or Not?

De meningen zijn er dus over verdeeld, sommige mensen vinden dames met tijgerprint juist erg sexy, anderen juist helemaal niet. De tv programma’s zoals “Hot or Not” hebben wellicht ook niet meegeholpen aan het beeld dat men van de tijgerprints heeft. Volgens ons kan het dragen van een kledingstuk met tijgerprint erg stoer en sexy zijn. Om deze reden vind je dan ook enkele mode items in onze collectie die zijn voorzien van zo’n print.

Ordinair of juist stijlvol?

De een vindt het ordinair, omdat het wellicht goedkoop overkomt. De ander weet het zo te combineren dat het dragen van een tijgerprint juist erg stijlvol kan zijn. Vooral bij jurkjes en bloesjes kan het gewoon erg leuk zijn om een tijgerprint te hebben. Dit geldt ook voor schoenen en tasjes. Het kan erg leuk zijn om een item of kledingstuk met een tijgerprint te combineren met andere kledingstukken.

Je hoeft niet “all out’’ te gaan met tijgerprintjes

Zoals we hierboven al even kort genoemd hebben, vindt niet iedereen het mooi om tijgerprint te dragen of te zien. Voor een kleine groep vrouwen staat het echter zo mooi, dat het zonde zou zijn als we helemaal geen tijgerprintjes meer zouden dragen. Begrijp ons goed, je hoeft natuurlijk niet je hele outfit van een dergelijke print te voorzien. Een tasje of alleen schoenen met een leuke print erop dan ook al spannend genoeg zijn.

Hoe kan je tijgerprint goed combineren?

Over het algemeen werken kleuren die contrast bieden het beste als je kledingstukken wilt combineren met elkaar. Een bloesje of een jurkje met tijgerprint kan daarom erg mooi staan met een donkere broek of een donkere panty. Een tijgerprint bloesje kan je overigens ook prima combineren met een normale spijkerbroek. Eventueel kan je over het blousje ook nog een colbert dragen waardoor je er juist erg netjes uitziet.

Als je een jeans kiest om te dragen, in combinatie met een tijgerprint, dan raden we je aan om voor een skinny jeans te gaan. Daarnaast worden enkellaarsjes met een niet al te hoge hak aangeraden. Als aanvulling kunnen de juiste sieraden je outfit helemaal afmaken.

Wat vinden jullie ervan?

Zoals besproken kan het dragen van kleding met tijgerprint een beetje gewaagd zijn. Vinden jullie het ook een gewaagd motief of hebben jullie andere ideeën om de tijgerprints te combineren met andere kledingstukken? Laat het ons gerust weten en dan plaatsen wij de tips op deze website.