Tips bij het kopen van een elektrische scooter

elektrische scooter

Elektrische scooters worden met de dag populairder. Heb jij er al eens over nagedacht om ook een elektrische scooter aan te schaffen? Zo niet, dan wordt het zeker tijd dat je dit doet. Ze zijn namelijk minimaal vijf keer sneller dan te voet ergens naartoe gaan. En zijn bovendien extreem goedkoop in het gebruik, waardoor ze vooral voor de korte afstanden de ideale reismethode zijn. We hebben voor jou wat tips samengesteld voor de aanschaf van een elektrische scooter.

Wat is het gebruiksdoel?

Bepaal waarvoor jij jouw elektrische scooter of motorfiets gaat gebruiken. Is dit voor woon-werkverkeer, in de natuur toeren, avontuurlijk rijden of iets anders. Kies vervolgens de motor met het juiste vermogen die het beste bij jouw behoeften past.

Wat is het bereik van de batterijlading?

Denk na welke afstand jouw gewenste elektrische scooter op één batterijlading moet afleggen. Om hier een ​​goede schatting van te maken, moet je rekening houden met onder meer je dagelijkse kilometers, het weer en de toestand van de wegen, in de stad of op het platteland.

Let verder op hoe lang het opladen in beslag neemt en of de batterij eventueel uit de scooter gehaald kan worden. Dat laatste is vooral handig als je het binnenshuis op wilt laden, terwijl jij de scooter buiten laat.

Hoe hightech wil je worden?

Meer geavanceerde tech op jouw elektrische scooter betekent vaak meer veiligheid en connectiviteit. Vooral de connectiviteit functies, zoals aangepaste apps voor je scooter, GPS en andere downloadbare functies, spreken veel potentiële kopers aan. Bekijk zeker alle mogelijke opties voordat je een e-scooter koopt.

Welk design wens je en hoe zit het met de afmetingen?

Het kiezen van een scooter wordt vaak geïnspireerd door haar stijl en imago, maar dit zouden eigenlijk secundaire overwegingen moeten zijn. Zorg er liever voor dat je een elektrische scooter kiest die met haar afmetingen perfect bij jou past. Een scooter biedt veelal een natuurlijke zithouding, maar ieder scooter heeft wel haar eigen maatvoering. Jouw beenruimte en -positie moet optimaal zijn.

Als deze ergonomische eigenschappen goed op jouw lichaam afgestemd zijn, denk dan pas over de rest na, zoals het design, de opbergruimtes, et cetera.

Andere belangrijke weetjes

De combinatie van het gevaar van andere motorvoertuigen, haar kleinere banden en mogelijke gevaren op de weg, maakt een helm een absolute noodzaak bij het rijden op een elektrische scooter. De modieuze en goed beschermende jethelmen doen daarvoor optimaal hun dienst. Gebruik het liefst een helm met vizier als jij je graag tegen vliegende insecten en regen wilt beschermen.

Alle elektrische scooter/snorfiets berijders worden vanaf 1 januari 2023 wellicht verplicht een helm te dragen. Dit geldt dan ook voor alle scooters met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Een bromfietsrijbewijs is ook verplicht maar is niet nodig als jij al over een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) beschikt.

Een heel aantrekkelijk vervoermiddel!

Elektrische scooters kunnen een aantrekkelijk en heel zuinig alternatief voor een auto of ander vervoermiddel zijn. Voor sommigen, vooral stadsbewoners, is zo’n tweewieler misschien het enige vervoermiddel dat ze echt nodig hebben. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je de juiste uitkiest!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.