Waar moet je op letten bij een ring kopen?

Waar moet je op letten bij een ring kopen

Bij een ring kopen krijg je natuurlijk te maken met allerlei verschillenden stijlen, details en materialen. Een ring is allang niet meer een accessoires dat je koopt voor speciale gelegenheden. Denk aan een verlovingsring of trouwring. Nee, een ring kopen wordt ook gedaan als een extra toevoeging qua accessoire om de vingers en hand. Daarom zijn er ook allerlei verschillende soorten ringen en niet alleen maar ringen die alleen gebruikt kunnen worden voor exclusieve momenten.

In deze blog letten we uit waar je op moet letten bij een ring kopen en daarbij komen dus ook de verschillende materialen te pas. Plus natuurlijk hoe je de maat van je ring meet.

Waar op letten bij een ring kopen?

Als je jezelf de vraag eens stelt: wat weet ik van ringen? Dan denk je vast aan zilveren en gouden ring plus natuurlijk de verschillende ringmaten. Het is vooral heel erg belangrijk om te letten bij het kopen van een zilveren ring of gouden ring. Zilver is namelijk een edelmetaal. Het wordt daarom altijd vermengd met andere metalen om het harder te maken. Tevens is de hoogste kwaliteit voor zilveren ring 92.5% van zilver gehalte. Na de hoogste kwaliteit zilver is er ook een wat lagere kwaliteit met 83.5% zilver. Tot slot is het goed om te weten dat zilver gevoelig is voor aanslag, je zult deze ringen af en toe moeten reinigen.

Naast zilveren ringen zijn er ook nog gouden ringen. Goud is een edelmetaal dat voor sieraden meestal vermengd wordt met andere metalen om het harder te maken. De hoogste kwaliteit goud in Nederland is een kwaliteit van 18K en vaak 15K. Puur goud wordt aangeduid met 24K dit is echter wel vrij zacht, waardoor een steen erin leggen niet mogelijk is. De meeste goedkope ringen online hebben een dun laagje goud over een kern van een ander materiaal. Dat proces wordt ook wel vergulden of gold plating genoemd. Het grote voordeel van goud is dat het niet kan roesten.

Maat van ring bepalen

Dat is altijd een lastig moment, wanneer je online een ring ziet en je afvraagt: wat ik ook alweer mijn ring maat? Als je die namelijk niet weet wordt het wat lastig om een ring online te kopen. Je ringmaat bepalen kan op een aantal manieren. Een ringmaat kan op verschillende manieren worden weergegeven. Sommige merken kiezen ervoor om de binnendiameter in millimeters te gebruiken als maat. Andere merken kiezen ervoor om de binnen omtrek te hanteren als maat. Ook kan het ook nog zo zijn dat er een Amerikaanse ringmaat wordt gebruikt. Het is niet moeilijk, maar het kan wel eens verwarrend zijn.

Online kun je verschillende maattabellen vinden om de juiste ringmaat op te kunnen zoeken. Als je de diameter weet, dan kun je de bijbehorende omtrek maat daarvan gemakkelijker opzoeken.

Handige tips

De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit. Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen met een stukje papier lang uit leggen en er vervolgens een rondje, oftewel ring vorm van maken.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.