Waarop letten bij motorkleding kopen?

Waarop letten bij motorkleding kopen

Hoofdletsel is één van de meest voorkomende en meest ernstige verwondingen voor motorrijders over de hele wereld – en ze zijn ook enkele van de meest te voorkomen. Ga je motorkleding kopen? Begin dan met een goede helm.

Hoe beoordeelt SHARP helmen?

SHARP is een organisatie die motorhelmen aan zware en grondige veiligheidstests onderwerpt, vergelijkbaar met auto-crashtests die veel gebruikelijker zijn. Het geeft helmen vervolgens een beoordeling van één tot vijf sterren, waarbij die helmen die vijf sterren krijgen, de veiligste zijn. De helmen die worden getest, worden gekocht bij winkeliers in de winkelstraten, zoals rijders zouden doen, voordat ze op de proef worden gesteld met frontale en schuine impacttests. Met behulp van lasertechnologie wordt elke helm op exact dezelfde plaats getest, aan de voorkant, de linkerkant, de achterkant en de kruin, met drie verschillende snelheden, met 32 ​​slagen die nodig zijn om een ​​beoordeling te vormen.

Wat doet er nog meer toe?

Het maakt niet uit of je helm statistisch gezien het veiligste deksel is dat ooit is gebouwd als hij niet goed past. Volgens een onderzoek naar Europese motorongevallen is 12 procent van de helmen verloren gegaan tijdens een aanrijding en als je die niet op je hoofd hebt als je de grond raakt, is de score van vijf sterren niet relevant. Daarom is het van vitaal belang dat u uw helm past voordat u hem koopt, in plaats van de maat van uw hoofd te raden. U moet uw hoofd laten opmeten en een maattabel gebruiken om te bepalen welke helmmaat waarschijnlijk de beste voor je is.

Aanpassingen en personalisatie

Hoewel je misschien wilt dat je helm er wat mooier uitziet, kunnen aanpassingen en personalisatie de prestaties ervan veranderen en beïnvloeden. Neem contact op met de fabrikant of een professional als je zin hebt om je helm te stylen. Ze zullen weten welke verf en lijm ze moeten gebruiken, zodat uw helm niet beschadigd raakt.

Koop geen tweedehands

Hoe verleidelijk het ook is op basis van de prijs en hoe goed uw gebruikte helm er ook uitziet, er is geen manier om eventuele schade te identificeren die eronder op de loer ligt. Dit is vergelijkbaar met het uitlenen van uw helm aan anderen – u weet niet wat ermee is gebeurd terwijl u er niet meer voor zorgde en het kan beschadigd raken zonder dat je het weet.

Meer dan alleen een helm

Een helm is natuurlijk niet het enige wat zorgt voor de veiligheid. In motorkleding zit ook bescherming, waardoor de risico van letsel bij een ongeluk minder groot wordt. Daarom is het van belang om naar een helm ook goede motorkleding aan de schaffen. Omdat het redelijk prijzig is om alles nieuw te kopen, is het ook mogelijk om langs een motorpakken sale te gaan. Hier kun je vast en zeker een mooi motorpak scoren.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.