Warme voeten in herensokken

herensokken

Er is bijna niets vervelender dan koude voeten. Koude voeten is het vaak helemaal koud hebben en dan komen een paar heerlijk warme herensokken goed van pas. En daar hoef je echt niet zelf voor te breien. Er zijn sokken op te krijgen in alle kleuren van de regenboog, met malle motieven, in verschillende materialen en in elke prijsklasse.

Van het schaap of niet

Vroeger waren bijna alle sokken van wol gemaakt en dat hoe goed dat beviel hing af van de gebruikte wol. Grove wol met een hoog micron kan gaan irriteren, de kriebelwol. Gelukkig zijn veel herensokken die machinaal gemaakt worden, gemaakt van merinoswol, een van de zachtste wolsoorten die er is. Van deze wol kan zelfs ondergoed of babykleding gemaakt worden. Nadeel van dit materiaal is dat niet alle merinosschapen goed behandeld worden, vooral niet voor de massaproductie. Het is mogelijk een merk te zoeken waarbij het gegarandeerd is dat het dierenwelzijn voorop staat, bijvoorbeeld van Dilling.

Maar dat geldt net zo goed voor katoen. Ecologisch verantwoorde katoenteelt is natuurlijk altijd te prefereren boven de chemisch behandelde. Katoenen herensokken doen niet onder voor de wollen. Warm, zachte en een natuurproduct.

Nu is in veel sokken lycra verwerkt, maar er zijn ook sokken die geheel uit kunststof bestaan. Meestal zijn deze te vinden in de lagere prijsklassen. Kan een prima alternatief zijn voor natuurlijke materialen, maar het risico op zweetvoeten is aanzienlijk.

Tip: Sokken – SALE tot 70% korting – Gratis verzending en retour

Herensokken als een plaatje

Unikleuren zijn prima voor formele gelegenheden, maar een motiefje kan net de outfit afmaken. Waarom niet een beetje je eigen extravagante kant laten zien met de keuze van je sokken? De standaard motiefjes zoals de ruit in niet al te opvallende kleuren, zijn best leuk. Maar een paar herensokken met extravagante ballen in harde kleuren zijn ook heel erg leuk. Een fashionstatement door de keuze van je sokken!

Voor elke feestdag is er wel een paar sokken te vinden. De warme winterkleuren die horen bij Kerst, met een kerstman, een kerstboom of een gezellige elf erop. Altijd feestelijk. Ook voor Pasen, Halloween zijn er allerlei leuke herensokken te vinden. En niet te vergeten: cartoon- en stripfiguren. Deze zijn allang meegegroeid en hartstikke leuk om te dragen.

Uitgelicht: Kniekousen heren – SALE tot 70% korting – Gratis verzending en retour

Met een paar bijzondere heren sokken kun je laten zien dat er meer is dan het strakke pak zonder dat het echt opvalt.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.