Wat heb je nodig voor een nagelsalon?

nagelsalon

Een eigen nagelsalon starten is een droom van vele nagelstylistes. Of je deze salon nu vanaf huis op gaat zetten of kiest voor het huren van een pand, er zijn altijd een flink aantal dingen die je nodig hebt om je salon functioneel te kunnen gebruiken en ook nog eens gezellig te maken. In dit artikel vertel ik je wat je nodig hebt voor jouw eigen nagelsalon. 

Een fijne behandelstoel en tafel

Als je fijn zit, dan kun je automatisch fijner werken. Ook voor je klanten geldt: als ze fijn zitten, dan kunnen ze meer genieten. Het is daarom allereerst belangrijk dat je voor goede stoelen zorgt. Dat betekent dat de stoelen ergonomisch verantwoord moeten zijn en dat je er goed je werk op kunt doen. Ook een tafel is noodzakelijk in een nagelsalon. Hier kan de klant haar hand opleggen zodat jij er goed bij kunt.

Nagel tools

Voor de behandelingen zelf is het belangrijk dat je de juiste nagel tools in huis hebt. Hierdoor kun je je werk effectief uitvoeren en kom je professioneel over. Zorg daarom dat je in ieder geval de volgende producten hebt: 

  • Nagelschaartjes en nagelvijlen 
  • Een UV-lamp
  • Handdoeken
  • Wattenschijfjes
  • Alcohol
  • Aceton

Daarnaast is het afhankelijk van je aanbod wat je nog meer nodig hebt. Biedt je bijvoorbeeld het plaatsen van acrylnagels aan? Dan heb je hiervoor andere benodigdheden nodig dan wanneer je enkel shellac aanbiedt. Ga daarom na wat je voor jouw aanbod nodig hebt en bedenk ook wat voor merk je wilt gebruiken. Het staat netjes als je niet allerlei merken door elkaar gebruikt en voor een merk kiest waar jij zelf ook achter staat. Magnetic Nails is bijvoorbeeld één van de bekendere merken in de nagelwereld. 

Een gezellige inrichting

Los van alle functionele benodigdheden is het ook belangrijk dat je salon er een beetje gezellig uit ziet. Dit zorgt immers voor een veel prettigere sfeer en hierdoor zullen je klanten er graag komen. Zorg dat het er altijd netjes en schoon is en dat er een lekkere geur hangt. Dit laatste kun je doen door bijvoorbeeld geurstokjes in de hoek te zetten. Daarnaast kun je de nagelsalon gezellig aankleden met een paar leuke accessoires. Denk hierbij aan fotolijstjes, een bos bloemen of een plankje met wat leuke dingen. Zorg dat je het niet al te druk maakt, dan kan het al snel chaotisch overkomen. Gebruik daarom rustige kleuren en zorg dat alles bij elkaar past.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.