Wat zijn de voordelen van een voetmassage apparaat?

voordelen voetmassage apparaat

Lange dag gewerkt, waarbij u veel heeft moeten staan of lopen? Of houd je ervan om veel te wandelen in je vrije tijd? Dan kan het achteraf gebruiken van een voetmassage apparaat voor een heerlijke ontspanning geven. Daarnaast levert het gebruik maken van een voetmassage apparaat een aantal gezondheidsvoordelen op. Hieronder hebben wij de belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rijtje gezet. Na het lezen overtuigd? Ga voetmassage apparaten vergelijken en koop de beste!

1. Verbetert je bloedcirculatie. 

Veel lopen of staan kan voor opgezwollen of pijnlijke voeten en benen zorgen. Door gebruik te maken van een voetmassage apparaat stimuleer je de bloedcirculatie in je lichaam, dit vermindert je opgezwollen voeten en de pijn die je eraan ervaart.

2. Voorkomt of behandelt blessures aan de enkel en voet

Zoals hierboven genoemd zorgt een voetmassage apparaat ervoor dat je minder last hebt van spier- en gewrichtspijn. Gebruik het apparaat in combinatie met oefeningen om de voeten en spieren te versterken! Hiermee voorkom je blessures aan de enkel en voet. Ook kan een massageapparaat het herstelproces bij het hebben van een blessure versnellen. Door het versterken van de spieren ben je sneller op been en kun je je weer bewegen zoals voorheen. 

3. Zorgt voor een lagere bloeddruk

Onderzoek toont aan dat drie voetmassages per week een positief effect hebben op uw gemoedstoestand. Het krijgen van meer voetmassages verminderd stress, waardoor de bloeddruk verlaagt. Dit is goed voor uw hart en bloedvaten.

4. Vermindert de effecten van een depressie

Voetmassages stimuleren een goed humeur en zorgen ervoor dat je minder stress ervaart. Het krijgen van een voetmassage geeft je een heerlijk en ontspannen gevoel. Hiermee kan het zorgen voor een vermindering van de effecten van een depressie.  

5. Gaat hoofdpijn en migraine tegen

Door regelmatig jezelf voetmassages te geven met behulp van het voetmassage apparaat zorgt voor een ontspannen gevoel. Daarnaast geeft het massagemoment je de mogelijkheid om even je hoofd helemaal leeg te maken. Er is dan ook gebleken dat het gebruik van een voetmassage apparaat hoofdpijn en migraine vermindert.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.