We bestellen steeds vaker online uit China

We bestellen steeds vaker online uit China

De digitalisering van de wereldwijde samenleving is de afgelopen jaren in een sneltreinvaart gegaan in vrijwel alle opzichten. We zien dit dan ook terug in meerdere onderdelen van ons leven die hierop zijn aangepast. Een goed voorbeeld hiervan, is het online winkelen. We doen zelfs de boodschappen steeds vaker online en er zijn nog maar weinig winkels die niet een webshop online aanbieden. De concurrentie op online Retail gebied is dan ook moordend, waar de consument in de meeste gevallen de vruchten van plukt.

De locatie van de leverancier wordt ineens een stuk minder belangrijk wanneer alles online gebeurt. Een resultaat hiervan, is dat steeds meer Nederlanders spullen online bestellen bij grote retailers uit onder andere China. In de meeste gevallen werkt dit erg goed, maar is het verstandig om wel enig onderzoek te doen en je voor te bereiden voordat je een dergelijke bestelling plaatst.

Leestip: Shein Betrouwbaar? | Lees hier ÉÉRST onze ervaringen! | Eerlijke recensies Shein Nederland

De meeste Chinese webshops zijn een stuk goedkoper

Een van de meest genoemde redenen om een artikel uit China te bestellen, is de prijs die vaak aanzienlijk lager is dan bij de Europese webshops. Het is dan ook belangrijk om zo goed als mogelijk het product online te inspecteren om ervoor te zorgen dat je wel het juiste product in huis haalt. Er zijn erg veel namaakartikelen in de omloop die er op het eerste gezicht hetzelfde uit zien als het origineel, maar van zeer lage kwaliteit zijn.

Om dit enigszins te controleren doe je er goed aan om de artikelen te checken op hun beoordelingen. Wanneer je een artikel aanschaft zonder beoordeling dan neem je een risico. Naast de kwaliteit van het product is het ook een goed idee om de garantievoorwaarden van de Chinese leverancier door te lezen, want in veel gevallen ben je niet of een stuk minder beschermd op dit gebied dan wanneer je een product bij een Nederlandse leverancier besteld.

Vermijd invoerbelasting door producten te verspreiden over bestellingen

Er zijn sommige gevallen, waarbij je online een artikel bestelt uit China en je wanneer deze bezorgd wordt, je nog een extra bedrag contant moet afrekenen. Deze invoerrechten worden geheven door de Nederlandse staat en zijn dan ook niet terug te vinden op het bedrijf van de Chinese webshop. In veel gevallen hebben mensen geluk en wordt deze invoerbelasting niet betaald, omdat de poststukken niet bij de douane zijn onderschept.

Uitgelicht: BTW Invoerrechten Douanekosten AliExpress China vanaf 1 Juli 2021

Wanneer je überhaupt dit proces wil overslaan dan dien je ervoor te zorgen dat je bestelling niet een bedrag van 22 euro overschrijdt. Indien de bestelling onder dit bedrag ligt wordt er namelijk sowieso geen invoerbelasting geheven. Wanneer je meerdere artikelen bestelt is het dan ook aan te raden om deze over verschillende bestellingen te verspreiden om belasting te voorkomen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.