Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven

Steeds meer bedrijven investeren in zonnepanelen. Heb je nog geen zonnepanelen op je bedrijfspand? Dan wordt het tijd om zakelijk zonnepanelen aan te schaffen. Gemiddeld levert je dit een rendement van meer dan 15% op. Dit maakt zonnepanelen voor bedrijven een slimme investering. Wil jij besparen op energiekosten? En tegelijkertijd je bedrijf verduurzamen? Lees hieronder meerdere redenen waarom zakelijk aanschaffen van zonnepanelen interessant is.

Profiteer van subsidie en fiscale voordelen

Als bedrijf kan je profiteren van diverse subsidies als je investeert in zonnepanelen. Op deze manier stimuleert de overheid bedrijven om op een duurzame manier met energie om te gaan. Dit maakt het mogelijk om direct een deel van de kosten in zonnepanelen terug te verdienen. Als je gebruik maakt van de subsidies en fiscale voordelen van de overheid, dan kan je voordeel oplopen tot zelfs 88% van de investering.

Energie-investeringsaftrek

Een van de fiscale voordelen waarop je recht hebt als je zakelijk zonnepanelen aanschaft is de Energie-investeringsaftrek, ook wel de EIA genoemd, waarmee je een percentage van de investeringskosten kunt aftrekken van de fiscale winst. Dit bedrag komt bovenop de gebruikelijke afschrijving, waardoor je uiteindelijke minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting betaalt. 

Stimulering Duurzame Energie

Op het moment dat je als bedrijf 15 kWp of meer hernieuwbare energie opwekt dan kom je in aanmerking voor een subsidie per geproduceerd kWh. Bij deze Stimulering Duurzame Energie regeling kan de subsidie oplopen tot 15 cent per kWp. Afkort wordt deze regeling ook wel SDE+ genoemd en is bedoeld om het prijsverschil tussen grijze stroom en groene stroom te compenseren.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, ofwel KIA, kan mogelijk ook interessante voordelen bieden bij zakelijke aanschaf van zonnepanelen. Met deze aftrekpost voor investeringen kan je de fiscale winst van je bedrijf verlagen.

Voordelen van zonnepanelen voor bedrijven op een rijtje

  • Bij aanschaf van zonnepanelen voor je bedrijf profiteer je van een belastingvoordeel.
  • Zonnepanelen worden over een periode van 20 jaar afgeschreven, waardoor je 20 jaar lang kosten mag opvoeren om de winst lager uit te laten komen.
  • Sinds dit jaar profiteer je als bedrijf van teruglever subsidie als je stroom aan het elektriciteitsnet teruglevert. 
  • Profiteer van verschillende fiscale voordelen, zoals we hierboven hebben opgesomd.
  • Door als bedrijf te investeren in zonnepanelen draag je een seintje bij aan maatschappelijk verantwoordt ondenemen

Meer tips voor ondernemers vind je op Helpdisk.nl

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.